Direct contact? Tel. 0513 - 46 28 62

Beweegprogramma’s

Terug naar home

Beweegprogramma’s

Bewegen is goed voor de gezondheid, de kans op lichamelijke klachten wordt hierdoor verkleind. Tijdens een beweegprogramma wordt rekening gehouden met eventuele beperkingen. Mensen met een (chronische) aandoening worden door de aandoening vaak weerhouden om in beweging te blijven. Juist voor deze mensen is het erg belangrijk om in beweging te blijven. Door minder te bewegen wordt iemand meestal minder fit, het gevolg hiervan is dat mensen nog meer moeite hebben met het bewegen. Voor deze mensen zijn er speciale beweegprogramma’s die afgesteld zijn op de aandoening. Door een actieve leefstijl wordt de kwaliteit van leven verbeterd, hierdoor krijg je een betere conditie. Het doel van een beweegprogramma is o.a. om te leren dagelijks te bewegen en om na deelname in beweging te blijven.

Er zijn beweegprogramma’s voor de volgende aandoeningen:

* COPD GOLD klasse I

* Fibromyalgie

* Diabetes type II

De bedoeling van het beweegprogramma is om twee keer per week te sporten gedurende een bepaalde tijd, afhankelijk van de verzekering. Daarnaast is het mogelijk om onder begeleiding van de diëtist bezig te gaan met je voedingspatroon. De beweegprogramma’s worden echter niet door alle zorgverzekeraars vergoed.

De beweegprogramma’s worden met name door De Friesland en Zilveren Kruis vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg van te voren je polisvoorwaarden of neem contact op met onze praktijk.

Afspraak maken?

U kunt terecht bij:

Daniëlle Hulst

Ons team

CONTACT?

Contact opnemen

Wil je je fit en energiek voelen? Maak dan een afspraak zodat we je
persoonlijk kunnen helpen! Bel of mail ons gerust.

Openingstijden Praktijk: 7.30 - 21.00 / Oefenzaal: Klik hier voor het actuele lesrooster. / Receptie: 8.00-12.00, 13.00-17.00

Stationsweg 24 A, 8401 DP Gorredijk Bekijk route