Terug naar home

Geen enkele werkgever zit te wachten op ziekteverzuim. Toch komt ziekteverzuim vaak voor, waarschijnlijk vaker dan u lief is. Een groot deel van de klachten is terug te voeren op specifieke arbeidsomstandigheden. De meest voorkomende arbeidsgerelateerde klachten zijn nek- en schouderklachten en lage rugklachten. U kunt het ziekteverzuim binnen uw bedrijf echter fors beperken. Hoe? Door klachten te voorkómen.

Beperk ziekteverzuim. Begin bij de oorzaak.

Een van de oorzaken van lichamelijke klachten ligt in de aard van de dagelijkse werkzaamheden. Bijna iedereen die langdurig in dezelfde houding verkeert of veelvuldig dezelfde bewegingen herhaalt, ontwikkelt vroeg of laat specifieke lichamelijke klachten. Een werknemer met veel zittend werk zal relatief vaker nek-, schouder- of armklachten ontwikkelen.

Een andere oorzaak van het probleem is het lage lichamelijke belastbaarheidniveau dat mensen in het algemeen hebben. Mensen bewegen tegenwoordig steeds minder op een gezonde manier. Naarmate het lichaam in een minder goede conditie verkeert, zal het minder (frequent) belasting kunnen verdragen. Het zal sneller acuut of chronisch overbelast raken.

De sterke basis: een goede lichamelijke conditie

Een goede lichamelijke belastbaarheid voorkomt dat men te snel overbelast raakt. Het zorgt er tevens voor dat men beter herstelt van tijdelijke belasting. De kans op chronische overbelasting wordt kleiner, terwijl het algemeen lichamelijk welbevinden groter wordt. Het gevolg? Een daling van het ziekteverzuim.

Houd uw werknemers fit – met belastbaarheidtraining

Fysio- en Manuele therapie Gorredijk voorziet in een trainingstraject dat is toegespitst op arbeidsspecifieke lichamelijke risicoklachten. Onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt in groepsvorm (max. 5/6 personen) aandacht besteed aan de oorzaken van veel voorkomende klachten. Daarnaast ondergaan de deelnemers een gerichte training die op hun persoonlijke risicoklachten is afgestemd. En heeft een van uw werknemers, voor wie u een overeenkomst met ons heeft gesloten, toch een acute klacht? Dan garanderen wij u dat hij of zij binnen 24 uur door een collega is gezien.

Gezonde werknemers. Een gezond bedrijf!

  • Fittere, gemotiveerde werknemers
  • Een prettiger sfeer op de werkvloer
  • Minder ziekteverzuim
  • Bij eventueel ziekteverzuim snellere behandeling en sneller herstel
  • Kostenbesparing